PREDAVATELJI

BEBA SPLICHAL

Beba je mojstrica in učiteljica reikija, kar je njena osnovna bioenergijska metoda. Dolgoletna predavateljica vodi šolo za naravno zdravljenje, kjer poleg reikija uči zaznavanje energijskega polja, razvijanje intuicije, tibetanske vaje in meditacijo.

 

R. MANIVANNAN, dr.med., B.A.M.S. – bachelor of ayurvedic medicine and surgery

Študiral je na priznani ajurvedski fakulteti Ayurveda College Combinatore in diplomiral na univerzi dr.M.G.R. of Indian medicine. Je član združenja Tamil Nadu of Indian medicine Madra in indijskega ajurvedskega kongresa (All India Ajurvedic Congress). Kot ajurvedski zdravnik dela po zahtevni strokovni metodi diagnoze pulza v Hiši Ayurveda v Ljubljani.
V novi šoli za bioterapevte reikiste bo predaval o osnovah ajurvede, tipih (vata, pita, kapha) in s tem povezano o prehrani, ki ji tradicionalna indijska medicina posveča izjemno pozornost.
Predavanja bodo prevajana v slovenščino.

TADEJA RAJER, mag. farm.

Homeopatinja in učiteljica joge. Joga jo je navdušila in postala del njenega vsakdanjika že pred petnajstimi leti, zato je po večletni praksi opravila dvoletno izobraževanje za učitelja joge pri Blažu Bertonclju v Devi centru v Ljubljani. V Ljubljani je v okviru SHD (Slovenskega homeopatskega društva) po smernicah evropskega odbora za homeopatijo zaključila triletno osnovno izobraževanje za zdravnike, stomatologe in farmacevte. Trenutno se dodatno izobražuje na Šoli za homeopatijo (Alternative training & School of homeopathy) v Angliji, ki jo je ustanovil znan homeopat Misha Norland. Po tradiciji dr. Mikao Usuija je prejela iniciacijo za mojstra in učitelja reikija.
Njena namera je približati strokovni in širši javnosti naravne sisteme zdravljenja, ki obravnavajo človeka kot celoto. Objavlja strokovne članke s področja homeopatskih zdravil. V šoli za bioterapevte reikiste bo učila jogo in predavala osnove homeopatije.

IRENA ROGLIČ KONONENKO, dipl. psihologinja, prof. slovenščine in nemščine

Terapevtka z Bachovimi cvetnimi esencami ter učiteljica plesov v krogu za Bachove cvetove. Izobraževala se je za terapevta z Bachovimi kapljicami na Bachovem inštitutu na Dunaju ter za plese v krogu na več seminarjih v Nemčiji in Avstriji. Na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo v Ljubljani vodi seminarje, cvetne delavnice in plese v krogu, prevaja knjige s področja duhovnosti in, skupaj z možem, pripravlja Bachove kapljice.
V šoli za bioterapevte bo predstavila Bachovo cvetno terapijo kot duhovno zdravljenje s poudarkom na zaznavanju, ozaveščanju in konstruktivnem izražanju čustev ter povezanosti telesnega, duševnega in duhovnega v človeku.

TINA PIPAN

Na Fakulteti za organizacijske vede je diplomirala na 7. stopnji. Vendar je to izobraževanje ni zadovoljilo oziroma ji prineslo tistega pravega znanja, znanja za srečno življenje, kot rada pravi. Sprva sta jo zanimala in pritegnila reiki in karmična diagnostika, kasneje pa je ugotovila, da je bil to samo začetek in da jo vleče dalje.
Odločila se je za študij vedske astrologije – djotiša, ki je znanje o naravnih ritmih. Štiri leta se je izobraževala na Hrvaškem in v Sloveniji v okviru Duhovne akademije – DA Adriana P. Kezeleta. Študij je zaključila z izobraževanjem za vastu strokovnjaka in svetovalca. V Večkrat se je udeležila tečajev meditacije (od dvodnevnih do dvotedenskih), ki so prispevali k njeni duhovni rasti in globljemu razumevanju zakonov narave.

JASNA MATJASIČ, terapevt naravnega zdravljenja

Uporablja nihalo že več kot 20 let. Prvič ga je prijela v roke bolj zaradi radovednosti, hitro za tem pa se je pojavila možnost konkretne uporabe zaradi osebnih težav. Po osnovni izobrazbi je veterinarka in ji je ustroj in delovanje telesa poznan, tako si je lahko pri različnih zdravstvenih težavah zelo učinkovito pomagala sama z individualno izbrano fizično podporo. Tako je kar nekaj časa nihalo vrtela v osebne namene za pomoč sebi in svoji družini. Ko jo življenjska pot zanesla tudi poklicno bolj v zdravilske vode, v raziskovanje energij in delo z večini nevidnim svetom, ji je nihalo predstavljalo neprecenljivo oporo pri nabiranju izkušenj in spoznavanju same sebe. Ko je spoznala in začela dnevno uporabljati še reiki, jo je poneslo na čisto drugo raven izkušanja in doživljanja sveta. Tako je na osnovi osebnih in poklicnih izkušenj z leti razvila učinkovit in čisto svoj pristop k celostnemu razreševanju različnih težav človeka. Danes črpa iz različnih ponotranjenih virov in jih po lastni intuiciji kombinira, saj je prepričana, da ne obstaja univerzalna metoda, ki bi bila primerna za vse ljudi in vsako težavo. Vendar mora reči, da se zmeraj povezuje z univerzalno energijo, s katero je prepleteno in podprto vse, kar dela. V osnovi pa njeno delo najbolj temelji na spoznanjih in izkušnjah z delom karmične diagnostike, reikija, postavitve družine, kitajske tradicionalne medicine in spoznanj antropozofije. Poleg tega pogosteje uporablja še tehnike Bachove cvetne terapije, drugih tradicionalnih medicin (indijske, tibetanske in majevske), Tečaja čudežev, Skrivnosti, različnih dihalnih in meditativnih tehnik, aromaterapije, zeliščarstva ter različnih načinov prehranjevanja in telesne podpore z naravnimi pripravki. Ne glede na izbrano kombinacijo pa pri svojem pristopu naravnega, duhovnega zdravljenja dosledno upoštevaa načelo samozdravljenja – nihče ne more ničesar storiti namesto nas.

MAJA MARIJA POTOČNIK, dipl.fiziot.RT – respiratorni terapevt

Petindvajstet let dela z odraslimi in otroki, ki imajo različne motnje dihanja, kot posledica bolezni ali stresa. Obvladovanje in pomen dihanja praktično poučuje bodoče fizioterapevte na Fakulteti za zdravje (20 let). Na temo dihanja vodi različna predavanja, tečaje in delavnice po Sloveniji in v tujini.
Največ znanja pridobiva na številnih izobraževanjih (štipendija AARC American Association for Respiratory Care) in z izkušnjami ob delu z bolniki na respiratornem oddelku kliničnega centra v Ljubljajni. Redno meditira, ukvarja se z živalmi kot fizioterapevtka in sodeluje z veterinarji, veseli jo, kadar z naravo soustvarja harmonijo v okolju.
V šoli za bioterapevte bo predavala o pomenu pravilnega dihanja in učila dihalne tehnike.