UČENCI O NAS

Po zadnjem predavanju in vajah za razvijanje tenkočutnosti – imam kar veliko, vedno več trenutkov, ko opazim, kako močno se mi oglaša intuicija.
Čisto taki primeri, da vem, da me bo nekdo poklical, da vem, da se bom z nekom srečala, da enostavno vem, da se bo nekaj zgodilo … svetoven občutek, čeprav na momente se ga kar malo ustrašim in bi ga še malo potlačla nekam.

Irena

reiki

Praktične vaje, ki jih delamo na modulih in ki jih potem prakticiramo doma sami ali v paru, zelo ostrijo mojo senzibilnost.
Dovolj je, da pomislim na reiki, na energijo in že imam občutek, da teče. Nekako tako kot stikalo.
Zelo, zelo, zelo pomaga v vsakdanjiku. Pomembno je, na kaj sem naravnana. Lažje se osredotočam, zelo težko me kaj ujezi.
Meditacija postaja lažja – včasih je koncentracija skoraj hipna – in dolgotrajnejša. Zgodilo se mi je, da sem čutila med meditacijo, da sem morje.
Najbolj čudežen pa je občutek, da sem vse to že vedela – počutim se na poti domov.

Nevenka

reiki

Že pred nekaj leti so mi pod roke začele prihajati knjige o samozdravljenju, zdravilnih energijah dreves, zelišč, začimb in vse to me je vleklo nekam v neznano. Ko sem zasledila Novo šolo naravnega zdravljenja, se mi je zdelo, kot bi dobila darilo za rojstni dan: »O, Hvala! Točno to sem si želela!«  In danes, po skoraj zaključenem prvem letniku, lahko rečem, da nadvse uživam ob raznovrstnih predavanjih in predvsem ob spoznavanju reikija na vsakem koraku, za kar sem neizmerno hvaležna.
Mislim, da bi vsakdo moral imeti možnost okusiti čarobnost te tehnike, ki postane del oziroma način tvojega življenja.

Tadeja

reiki

Beba je rekla, naj se učenci ne navežemo preveč na svoje učitelje. To seveda razumem, pa vendar bo težko, saj so njene vibracije lepe, polne umirjene, a močne energije. Fascinirana sem nad vsem, kar se dogaja v šoli. Itak sem komaj dočakala začetek, potem pa sem se počutila, kot bi končno prišla domov. Prav kontrolirati moram svoje navdušenje.

Yania

reiki

Rada bi opisala, kako zelo intenzivno sem doživela iniciacijo v 1. stopnjo reikija. Sicer so se mi dogajale verjetno precej običajne stvari, kot so občutek mravljinčenja v dlaneh in na podplatih, občutek, da so roke (dlani) obrnjene navzdol, zelo močno sem čutila energijski pretok skozi središče dlani. Nenavadno pa se mi je zdelo, da sem med iniciacijo zaslišala, da me nekdo kliče po imenu, s prijetnim, mirnim, šepetajočim glasom. To me je za hip kar malo zmedlo, a sem hitro prišla do zaključka, da verjetno glas prihaja od zunaj. Kasneje sem se spomnila, da smo zaprli vsa okna, preden se je inicijacija začela. Po končanem obredu sem fizično vse videla nekako drugače, kot bi bil moj pogled rahlo zamegljen, da ne govorim o tem, da sem potrebovala kar nekaj časa, da sem spet lahko normalno sledila dogajanju okoli sebe (ta del se mi sicer zdi nekako pričakovan). Najbolj mi je ostalo v spominu, da ko sem gledala v mojstrico, je bil njen obraz na nek način tako zelo drugačen istočasno pa tak kot prej. Vem, da se tole čudno sliši, ampak ne vem, kako bi drugače opisala.

Tanja

reiki

Moji sošolci so vsi tako pridni, s toliko lepimi stvarmi se ukvarjajo, toliko materiala za predelat pošiljajo, da včasih ne vem, kaj bi najraje brala. Veliko meditiram, ker se mi zdi, da moram spoznati sebe, da bom razumela druge. Včasih mi meditacija gre, ko pa težko izklopim misli, tudi ne. Ampak sem vztrajna. Danes zjutraj sem meditirala (po tibetanskih vajah) na notranjo luč. Naenkrat sem ugotovila, da nimam oblike, da ni prostora, nobene utesnjenosti. Obstajala je samo lahkost bivanja. Navdušena sem. Zdaj to vem in to je tisto, kar je pomembno.

Nevenka

reiki

Prepričali so me predavatelji, ki imajo vsi po vrsti dolgo prakso na tem področju. In to daje šoli posebno vrednost.
Menim, da smo vsi “šolarji” naredili napredek na sebi, šola in učenje je postalo del našega življenja. Zaradi slednjega sem se tudi odločil za vpis.

Bojan

reiki

V šoli mi je všeč, ker je vse tako sproščeno, se mi zdi, da smo se že malo zbližali. Veliko je sodelovanja, po mailih krožijo knjige, filmi, presni recepti, mnenja… Vsak nekaj prispeva, kar mu je všeč. Tko da super.
Začela sem precej redno meditirati (kar drugače najbrž ne bi), pa kakšna nova knjiga je padla, tko da nimam ne všečkanja.

Manca

reiki

Ko sem okrog šestih zjutraj delala axis mundi in jutranjo hitro reiki terapijo, sem naenkrat začutila, da so se mi odprli energijski centri na stopalih. Začela so se gret in sevat toploto, isto se mi je zgodilo z dlanmi (občutek z dlanmi poznam že od prej). Ves čas se mi zdi, kot da mi iz središča dlani in stopal sijejo majhna sonca, dlani in stopala me prav ščemijo. Že ves dan:-)

Alenka

reiki

Predavanja so superčna. Vauu, brez besed. Bom pa priznala, da si nisem mislila, da bodo tako intenzivna. In res sem srečna, da sem učenka Nove šole.

Irena

reiki

Kar nekaj časa sem iskala nekaj zase. V poplavi različnih tečajev, meditacij, skupin in tehnik se nisem več znašla, na kar nekaj delavnicah sem že bila in se učila različnih tehnik. Nisem pa znala vsega skupaj združiti, si zložiti v zaključeno celoto, ki bi delovala bolje kot njeni sestavni deli in bila umeščena v širši kontekst.

Po pol leta predavanj lahko rečem, da sem res našla to, kar sem iskala. Posebej mi je všeč Bebin poudarek na etiki – etika kot vstopnica v edino pravilno ravnanje z energijami se mi zdi res pomembna. Prav tako dobra stvar pa se mi zdi, da Nova šola spoduja aktivno sodelovanje vseh nas udeležencev, ne samo preko rednih domačih nalog (ki sem se jih, roko na srce, morala spet privaditi:-), pač pa tudi z možnostjo priprave samostojnih predstavitev in meditacij, kar predstavlja dragoceno izkušnjo za vse nas.

Alenka