KAKO POTEKA MODUL

Predavanja ali vaje se začnejo ob 9. uri. Dobimo se v predavalnici ali dvorani za vadbo, popijemo čaj/kavo z riževim mlekom, poklepetamo, nato pa običajno podpremo dan z meditacijo.

Prve meditacije so preproste, tako da jih lahko spremlja tudi popoln začetnik. Kasneje prilagodimo uvodne meditacije temi, ki jo obravnavamo. Postopoma postajajo vse bolj poglobljene.

Učimo se različnih tehnik meditacij: vodene, v tišini, gasso, z reikijskimi simboli, notranji smehljaj, aksis mundi, merkavo, zvočne, po čakrah, za sproščanje ali aktivacijo. Poleg teh vadimo tudi Oshojeve dinamične meditacije, na primer kundalini, no dimension in devavani.

Med predavanji in vajami si udeleženci delajo zapiske. Predavatelj svetuje tudi literaturo oziroma povezave, kjer lahko o tej temi izvejo več. Iz zapiskov, gradiva, ki ga morda pripravi predavatelj, in s pomočjo razičnih virov nastajajo osebne mape. V teh mapah so tudi koledar opravljenih vaj, meditacij in v naprednih modulih opisi prvih samostojnih terapij in kasneje, v drugem letniku,  vodenje kartotek.

Šola spoduja aktivno sodelovanje udeležencev, njihovo napredovanje in sprotno osebno rast, zato predavatelji spremljajo vsakega posameznika in preverjajo osvojeno znanje. Po elektronski pošti lahko med šolanjem udeleženci kadarkoli prosijo za dodatno razlago ali oseben nasvet. Izobraževanje naj traja dve leti in ne le 18 modulov.

Med odmorom je pripravljena malica (veganski prigrizek).

Med pavzami in po končanih predavanjih je tudi priložnost za  individualne konzultacije.

Predavanja trajajo do 15. ure. Pred zaključkom se z udeleženci dogovorijo za predvidene naloge in vaje, ki jih opravijo do naslednjega modula. Že po prvih predavanjih so povabljeni tudi k samostojnim prispevkom. To so lahko krajše predstavitve terapevtskih tehnik, vaj, meditacij ali pa predavanja na izbrano temo. Tako se znotraj znane skupine in ob podpori terapevta učijo pripravljanja gradiva, nastopanja in vodenja.