KAKO POTEKA MODUL

Predavanja ali vaje se začnejo ob 9. uri. Dobimo se v predavalnici ali dvorani za vadbo, si nekaj časa namenimo druženju in izmenjavi vtisov, nato pa običajno podpremo dan z meditacijo.

Prve meditacije so preproste, tako da jih lahko spremlja tudi popoln začetnik. Kasneje prilagodimo uvodne meditacije temi, ki jo obravnavamo. Postopoma postajajo vse bolj poglobljene.

Učimo se različnih tehnik meditacij: vodene, v tišini, gasso, z reiki simboli, notranji smehljaj, aksis mundi, merkavo, zvočne, po čakrah, za sproščanje ali aktivacijo. Občasno izvajamo tudi Oshojeve dinamične meditacije.

Med predavanji in vajami si udeleženci delajo zapiske. Predavatelj svetuje tudi literaturo oziroma povezave, kjer lahko o tej temi izvejo več. Iz zapiskov in gradiva nastajajo osebne mape. V teh mapah je priložen tudi koledar opravljenih vaj in meditacij. Kasneje se v mape dodajajo tudi opisi samostojnih terapij in vodenje kartotek (v II. letniku).

Šola udeležence spoduja k aktivnemu sodelovanju, osebni rasti in napredovanju, zato predavatelji spremljajo vsakega posameznika ter preverjajo njegovo osvojeno znanje. Udeleženec lahko med šolanjem kadarkoli prosi predavatelja za dodatno razlago ali oseben nasvet. Izobraževanje naj traja dve leti in ne le 18 modulov.

Med odmorom je v Kavarni Sputnik pripravljena malica (veganski prigrizek). Kadar gostujemo na drugi lokaciji, kar je bolj izjemoma, si malico prinesete s seboj.

Med pavzami in po končanih predavanjih je priložnost za individualne konzultacije.

Predavanja trajajo do 15. ure. Pred zaključkom se z udeleženci dogovorijo za predvidene naloge in vaje, ki jih opravijo do naslednjega modula. Že po prvih predavanjih so povabljeni samostojnim prispevkom. To so lahko krajše predstavitve terapevtskih tehnik, vaj, meditacij ali pa predavanja na izbrano temo. Tako se znotraj znane skupine in ob podpori terapevta učijo pripravljanja gradiva, nastopanja in vodenja.