METODE


Reiki

Med različnimi zdravilskimi tehnikami je povsod po svetu in tudi pri nas znana metoda reiki. Zelo veliko terapevtov naravnega zdravljenja ga prakticira kot samostojno, osnovno ali dopolnilno metodo, marsikdo pa ga uporablja za samozdravljenje ali kot obliko meditacije.

VEČ

 


Regresoterapija

Metoda, s pomočjo katere vodimo osebo v pretekle dogodke, ki se jih zavestno več ne spominja ali vsaj ne v celoti, se imenuje regresoterapija. To so lahko dogodki, povezani s travmatično izkušnjo, ko se je zgodilo nekaj tako neprijetnega, da se podzavestno tega ne želimo več spomniti in obnavljati, saj se bojimo čustvene bolečine.

 
VEČ

 


Karmična diagnostika

Metodo karmične diagnostike je razvil ruski bienergetik Lazarev, ki je o tem napisal veliko člankov, knjig, posnel nešteto intervjujev in video predavanj. Nekaj njegovih knjig je prevedenih v slovenski jezik, vendar pa so za večino težko razumljive, njegova stališča nesprejemljiva, zato le redki poznajo karmično diagnostiko po izvirniku.

 
VEČ

 


Tibetanske vaje

Težko je najti kaj bolj univerzalnega s področja naravnega zdravljenja kot so tibetanske vaje. Primerne so tako rekoč za vsakogar, za ženkse, moške, otroke, mlade, starejše, za gibčne in bolj nerodne. Z upoštevanjem nekih osnovnih napotkov jih lahko izvaja prav vsak, ki želi ohraniti vitalnost ali pa si jo povrniti.

 
VEČ

 


Bioenergija

Screen shot 2016-08-03 at 11.02.05 PMBioenergijsko zdravljenje poteka v zamaknjenem stanju, v napol meditaciji, ko se možgansko valovanje (um) umiri. Pri tem bioenergetik posredovanje energijske podpore običajno nakazuje z rokami, ki so usmerjene z dlanmi proti osebi, ki jo želi sprejeti. Izkušeni bioenergetiki lahko to naredijo tudi brez mahanja z rokami in celo na daljavo.

VEČ

 


Tišina, meditiram

Pogosto rabljen rek zdrav duh v zdravem telesu govori o tem, kaj ima prednost, ko govorimo o zdravju – najprej je duh, torej vse nematerialno, potem šele telo. Lahko tudi rečemo, da bo zdravemu duhu telo sledilo.

VEČ

 

 


Homeopatija

Screen shot 2016-08-03 at 11.02.05 PMKamorkoli grem, imam s seboj osnovne homeopatske pripravke, drobne bele globule za prvo pomoč. Moja mini homeopatska lekarna ne zavzame skoraj nič prostora, saj so posodice čisto majhne in lahke. V njih je dovolj globul tudi za druge, ne le zame, zadostujejo za dolge počitnice in jih z veseljem prinesem nazaj domov.

VEČ

 

 


Vastu – dobri duh prostora

Dom nam nudi zavetje pred zunanjim svetom, oporo pri naših podvigih in željah, toplino, brez katere nihče ne more, in počitek od vsega tega. Kadar je dom prijeten in varen prostor med štirimi stenami, smo tam v harmoniji sami s seboj, kar nas izpolnjuje, zdravi, krepi in spodbuja. Lahko bi rekli, da je harmoničen prostor zdravilen, saj se nanj pozitivno odzovemo.

VEČ

 


Radiestezijsko nihalo in osnove holistične radiestezije

Radiestezijsko nihalo je eden izmed pripomočkov, ki pomaga prevajati subtilne energije v nam razumljiv jezik. Ko osvojimo osnove, je raba skoraj neomejena. Na modulu bo poudarek na praktični uporabi nihala v vsakodnevnih situacijah in pri terapevtskih pristopih, predvsem energijskega diagnosticiranja.

Vsebine:

1. Ovire, ki jih je treba premostiti pri delu z energijami

2. Principi materialne in nematerialne/energijske zaznave in kako okrepiti zaznavanja

3. Vstop v nezavedno kot pogoj za uspešno delo

4. Osnove radiestezije in radiestezijska orodja, delo z nihalom

5. Ovrednotenje dobljenega odgovora in vzroki napačnih rezultatov