METODE


Reiki

Metoda reiki je uveljavljena povsod po svetu in tudi pri nas jo prakticira veliko ljudi. Največkrat ga uporabljajo za samozdravljenje ali kot obliko meditacije, za energijsko podporo v družini, prijateljem. Različni terapevti ga imajo kot osnovno ali dopolnilno metodo pri svojem delu, saj se odlično povezuje z drugimi pristopi naravnega zdravljenja. Reiki je lahko tudi samostojna metoda, kot način celostne energijske podpore na vseh nivojih.

VEČ

 


Regresoterapija

Metoda, s pomočjo katere vodimo osebo v pretekle dogodke, ki se jih zavestno več ne spominja ali vsaj ne v celoti, se imenuje regresoterapija. To so lahko dogodki, povezani s travmatično izkušnjo, ko se je zgodilo nekaj tako neprijetnega, da se podzavestno tega ne želimo več spomniti in obnavljati, saj se bojimo čustvene bolečine. Spomine raje potlačimo, vendar pa s tem ne izginejo, le delujejo drugače, manj opazno in prepoznavno. Na energijski ravni ni razlike, ali se mi tega spominjamo ali ne.

 VEČ

 


Karmična diagnostika

Metodo karmične diagnostike je razvil ruski bienergetik Lazarev, ki je o tem napisal veliko člankov, knjig, posnel nešteto intervjujev in video predavanj. Nekaj njegovih knjig je prevedenih v slovenski jezik, vendar pa so za večino težko razumljive, njegova stališča nesprejemljiva, zato le redki poznajo karmično diagnostiko po izvirniku.

 
VEČ

 


Tibetanske vaje

Težko je najti kaj bolj univerzalnega s področja naravnega zdravljenja kot so tibetanske vaje. Primerne so tako rekoč za vsakogar, za ženkse, moške, otroke, mlade, starejše, za gibčne in bolj nerodne. Z upoštevanjem nekih osnovnih napotkov jih lahko izvaja prav vsak, ki želi ohraniti vitalnost ali pa si jo povrniti.

 
VEČ

 


Bioenergija

Screen shot 2016-08-03 at 11.02.05 PMBioenergijsko zdravljenje poteka v zamaknjenem stanju, v napol meditaciji, ko se možgansko valovanje (um) umiri. Pri tem bioenergetik posredovanje energijske podpore običajno nakazuje z rokami, ki so usmerjene z dlanmi proti osebi, ki jo želi sprejeti. Izkušeni bioenergetiki lahko to naredijo tudi brez mahanja z rokami in celo na daljavo.

VEČ

 


Tečaj meditacije

Pogosto govorimo o tem, da smo zgubili pravi stik samih s seboj, s skupnostjo in z naravo. Živimo hitro, površno in namišljeno (nerealno). Treba se je ustaviti, poglobiti vase in druge ter iskreno pogledati življenje takšno, kot je. Zelo pomembno je obuditi v sebi občutke sočutja in željo, da bi delovali tako, kot je dobro tudi za druge.

VEČ

 

 


Domača homeopatska lekarna

Screen shot 2016-08-03 at 11.02.05 PM

V lekarni lahko kupimo homeopatske pripravke in se posvetujemo s homeopatom farmacevtom. Če poznamo osnove homeopatije in filozofijo zdravljenja, si lahko z njimi uspešno pomagamo pri akutnih težavah.

V Novi šoli strokovnjak homeopat predstavi osnove homeopatskega zdravljenja, ki jih je treba poznati za varno uporabo in uspešno samopomoč s homeopatskimi pripravki. Udeleženci spoznajo ključne simptome in homeopatske pripravke, ki so na voljo v lekarnah.

VEČ

 


Vastu – 5 nasvetov, kako energijsko urediti prostor

Kadar je dom prijeten in varen prostor med štirimi stenami, smo tam v harmoniji sami s seboj, kar nas izpolnjuje, spodbuja, daje občutek varnosti in sprejetosti. Lahko bi rekli, da je harmoničen prostor zdravilen, saj se nanj pozitivno odzovemo, v nas sproži vitalne procese, energija steče, čuti oživijo – na telesni in duševni ravni občutimo ugodje in pozitivno vzpodbudo.

VEČ

 


Metoda Feldenkrais

Metodo Feldenkrais je razvil dr. Moshe Feldenkrais, doktor fizike, inženir, znanstvenik in inštruktor juda. Dr. Feldenkrais je trdil, da naša telesa potrebujejo temeljito prevzgojo. Da smo si zagotovili biološko in socialno preživetje smo v svojem otroštvu skozi osebno izkustvo privzeli določene vzorce obnašanja in gibanja. Te navade so globoko zakoreninjene v našem živčnem sistemu in pogosto postanejo nefunkcionalne in neuporabne.

VEČ

 


Bachove esence

Si predstavljate, da bi lahko vplivali na svoje misli, počutje in vedenje z uživanjem naravnih kapljic, pridobljenih iz esenc določenih cvetic? Čudežne cvetlične kapljice, katerih učinke na duševno in fizično zdravje danes poznajo širom sveta, je v tridesetih letih prejšnjega stoletja razvil angleški zdravnik Edward Bach.

VEČ