PREDAVATELJI

 

PREDAVATELJI 2020/21

BEBA SPLICHAL1176124_234120580072008_2003891687_n

Beba je učiteljica celostnega reikija kot načina življenja, umirjanja, meditacije in sproščanja. Z reikijem postanemo sočutnejši, dovzetnejši, bolj uravnovešeni, uporabljamo ga za energijsko podporo (samozdravljenje) in za posredovnje drugim (znano kot polaganje rok in pošiljanje energijske podpore na daljavo).

Dolgoletna novinarka in predavateljica vodi šolo za naravno zdravljenje, kjer poleg reikija seznanja z zdravim prehranjevanjem in dnevno rutino, uči zaznavanje biopolja, razvijanje intuicije, tibetanske vaje, meditacijo, karmično diagnostiko, regresoterapijo in dinamiko skupine.

Metodo dinamike skupine je razvila skozi 15-letno prakso v kombinaciji različnih tehnik duhovnega razvoja. Izven programa šole je na urniku enkrat mesečno. 

Več:

http://nova-sola.com/reiki/

http://nova-sola.com/dinamika-skupine/

R. MANIVANNAN, dr.med., B.A.M.S.

Študiral je na priznani ajurvedski fakulteti Ayurveda College Combinatore in diplomiral na univerzi dr.M.G.R. of Indian medicine. Je član združenja Tamil Nadu of Indian medicine Madra in indijskega ajurvedskega kongresa (All India Ajurvedic Congress). Kot ajurvedski zdravnik dela po zahtevni strokovni metodi diagnoze pulza v Hiši Ayurveda v Ljubljani.

V šoli predava o osnovah ajurvede, tipih (vata, pita, kapha) in s tem povezano o prehrani, ki ji tradicionalna indijska medicina posveča izjemno pozornost.

Vsak udeleženec ima na modulu možnost individualnega razgovora z ajurvedskim zdravnikom, ki mu s pulzno tehniko določi prevladujoči telesni tip.

Predavanje bo v angleščini, po dogovoru možen prevod.

Več:

http://www.ayurveda.si/o-ajurvedi/

http://www.ayurveda.si/ajurvedski-pregled/

 

MOJCA MORYA18558795_10210876158074252_559788138489242904_o

Svetovno znana muza pojočih skled in gongov že več let poučuje holističen zvok v naši šoli. 

Pojoče posode so bile od davnin sveto orodje, katerega zvok rojeva obilje tonov, ki globoko sproščajo in uglašujejo vse nivoje našega Bitja.

Zvok, ki ga kvalitetne posode ob igranju tvorijo (ni vsaka pojoča posoda terapevtska), harmonizira levo in desno možgansko polovico, odplavlja napetosti in zapise starih travm iz celičnega spomina našega telesa.

Pojoče posode so namenjene za:

globoko sprostitev telesa, čustev, duha

celostno uglaševanje

transformacijo zavesti

regeneracijo na vseh nivojih

Pri zvočni masaži himalajske posode igramo, medtem ko z njimi drsimo v avričnem polju in po telesu. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, se širijo vibracije zvoka, ki jih slišimo in fizično doživljamo. Zvok kot reka potuje po energijskih poteh, krvnih in limfnih žilah. Vsako celico, vsak atom telesa zvok napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža. Na modulu bo možno kupiti kvalitetno himalajsko zvočno skledo.

Več:

http://muza.si/si/holisticni-zvok-zvocni-wellness

IRENA ROGLIČ KONONENKO

Psihologinja, svetovalka Bachove cvetne terapije ter učiteljica plesov v krogu za Bachove cvetove se je učila na Bachovem inštitutu na Dunaju ter za plese v krogu na več seminarjih v Nemčiji in Avstriji. Na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo v Ljubljani vodi seminarje, cvetne delavnice in plese v krogu, prevaja knjige s področja duhovnosti in skupaj z možem nabira cvetove ter pripravlja esence.

Za slušatelje šole bo predstavila napredno Bachovo cvetno terapijo kot duhovno zdravljenje s poudarkom na zaznavanju, ozaveščanju in konstruktivnem izražanju čustev ter povezanosti telesnega, duševnega in duhovnega v človeku.

Vsak udeleženec si bo lahko izbral svojo mešanico po intuitivni metodi.

Na seminarju bo možno kupiti knjige o Bachovih esencah, znamenite rešilne (rescue) kapljice in mazilo.

Več:

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/irena.htm

 

TINA PIPAN13240696_774199189397475_1230932523864823484_n

Ustanoviteljica ISA inštituta in šole djotiša in vasuja ter predavateljica se je po zaključku formalnega študija (uni.dipl.org.dela) pet let izobraževala na področju djotiša, vastuja, ajurvede ter Bachovih cvetnih esenc. Več let se poklicno ukvarja z djotiš in vastu svetovanjem, piše, predava, raziskuje jogo in meditacijo, vodi tečaje in ozavešča o tem, kako si lahko s pomočjo vedskih znanj kvaliteno izboljšamo življenje.

V Novi šoli predava vastu, svetuje na osnovi tlorisa prostora, ki ga prinesete na modul, in izračuna vaše prevladujoče planetarne vplive.

Vastu je več kot 5000 let staro znanje o ureditvi bivalnega, delovnega prostora in okolice v skladu z naravnimi zakonitostmi in naravnimi elementi ter potrebami in značilnostmi posameznikov, ki v njem delajo, živijo, ustvarjajo.

Tako kot je pomembna življenjska energija vsakega posameznika, tako je pomembna tudi življenjska energija prostora. Usklajenost obeh je odločilna, da se ustvari življenjska energija ali prana za prijetno življenje.

V vsakem prostoru vladajo določene naravne zakonitosti, ki – četudi jih ne poznamo – bistveno vplivajo na naše počutje in dejavnosti, ki jih tam opravljamo.

Več:

http://www.eroja.si/vastu-2/

JASNA MATJAŠIČ

Terapevtka naravnega zdravljenja, družinska svetovalka, mama treh otrok uporablja nihalo že več kot 20 let. Prvič ga je prijela v roke bolj zaradi radovednosti, hitro za tem pa se je pojavila možnost konkretne uporabe zaradi osebnih težav. Po osnovni izobrazbi je veterinarka in ji je ustroj in delovanje telesa poznan, tako si je lahko pri različnih zdravstvenih težavah zelo učinkovito pomagala sama z individualno izbrano fizično podporo. Tako je kar nekaj časa nihalo vrtela v osebne namene za pomoč sebi in svoji družini. Ko jo življenjska pot zanesla poklicno bolj v zdravilske vode, v raziskovanje energij in delo z večini nevidnim svetom, je bilo nihalo neprecenljiva opora pri nabiranju izkušenj in spoznavanju same sebe.

Ko je začela dnevno uporabljati še reiki, jo je poneslo na čisto drugo raven izkušanja in doživljanja sveta.

Na osnovi osebnih in poklicnih izkušenj je z leti razvila učinkovit in čisto svoj pristop k celostnemu razreševanju različnih težav. Zajema iz ponotranjenih virov in jih po lastni intuiciji kombinira, saj je prepričana, da ne obstaja univerzalna metoda, ki bi bila primerna za vse ljudi in vsako težavo. Vedno se povezuje z univerzalno energijo, s katero je prepleteno in podprto vse, kar dela. Njeno delo najbolj temelji na spoznanjih in izkušnjah karmične diagnostike, reikija, dinamike skupine, kitajske tradicionalne medicine in antropozofije. Poleg tega pogosteje uporablja še tehnike Bachove cvetne terapije, indijske, tibetanske in majevske medicine, Tečaja čudežev, Skrivnosti, različnih dihalnih in meditativnih tehnik, aromaterapije, zeliščarstva ter načinov prehranjevanja in telesne podpore z naravnimi pripravki. Ne glede na izbrano kombinacijo pri svojem pristopu naravnega, duhovnega zdravljenja dosledno upošteva načelo samozdravljenja – nihče ne more ničesar storiti namesto nas.

Vsak človek in njegova zgodba sta zame neponovljivi. Tako kot je edinstvena zgodba posameznika, tako so tudi vzroki za težave individualno obravnavani in razčlenjeni.”

Več:

www.zasoncke.si

IRENA ŠAFER
34644239_10213985463262033_7361688955978252288_n
Po izobrazbi je diplomirana ekonomistka in svoje delo je z veseljem in uspešno opravljala kar nekaj let. Po osebni krizi si je začela postavljati vprašanja, ki je do takrat niso zanimala, spoznala je tehnike naravnega zdravljenja in z njimi najprej pomagala sebi. Zdaj je njena poklicna pot drugačna, bolj jo izpolnjuje in čuti, da tako lahko v življenju več prispeva k dobrim rešitvam. Je terapevtka naravnega zdravljenja – reikistka, regresoterapevtka in medij. Bogati jo več kot desetletje dolga pot raziskovanja in sodelovanja s številnimi avtorji, izvajalci, terapevti. Pridobila je praktična in teoretična znanja s področja biorgonomije, karmične diagnostike, šamanizma, Bachovih esenc, I chinga, zdrave prehrane, upravljanja preko sreče po nauku Grigorija Grabovoja ter s šolanjem v Novi šoli pod mentorstvom Bebe Splichal.
Izvaja reiki in energijske individualne terapije, regresoterapijo in medijstvo – stik z onostranstvom.
Več:
irena.safer@gmail.com
M 030 365 963
fb irena safer
www.wellnessduse.com